Er zijn ontzettend veel middelen tegen schimmelnagels ofwel mycosenagels op de markt. In dit artikelzetten we FunghiClear en HFL Solution Spray naast elkaar

FunghiClear™ is samengesteld op basis van Manuka-olie uit Nieuw Zeeland, en drie andere natuurlijk actieve ingrediënten. De olie van de Manuka struik staat (al eeuwen bij de lokale Maori’s) bekend om de sterke schimmelwerende werking.). Naast Manuka-olie zit er in FunghiClear™ basilicum-olie. Deze heeft als unieke eigenschap dat het helpt om de Manuka-olie door de nagelplaat heen te transporteren naar de plaats waar de schimmel zich echt bevindt. De pepermuntolie zorgt voor een verkoelend en anti-kriebel effect. Tot slot geeft de lavendelolie het product een aangename geur.

Bij de HFL Solution spray is het hoofdbestanddeel Sodium Benzoate, dat erom bekend staat gisten en bacteriën aan te pakken. Daarnaast is er D-Limonene gebruikt om de huid te kalmeren en Panthenol als een provitamine B5 voor de elasticiteit van de nagel.

Bij beide producten werken de hoofdbestandddelen anti bacterieel en schimmelwerend. Ook hebben ze beide een verzorgende werking en bevorderen de elasticiteit van de nagel en huid en mogen bij Diabetes patiënten gebruikt worden.

Funghi Clear ligt wat hoger in prijs dan de HFL Solution spray. Dit heeft mede te maken met het Medical Device Certificaat * (Keurmerk) wat op de FunghiClear zit.

*Een Medical Device Certificaat houdt in dat het product gecontroleerd is op de werking en hiervoor gecertificeerd is. Om gecertificeerd te blijven worden er jaarlijks onderzoeken gedaan. Om in aanmerking te komen voor MDD certificering, moet het product correct geclassificeerd zijn. De MDD verdeelt producten in verschillende klasse, op basis van risico en het beoogde gebruik, wat weer bepalend is voor de toepasselijke conformiteit beoordelingsprocedure.

Heeft u verder nog vragen over deze producten, neem dan gerust contact met ons op.

De waardering van www.schimmelnagelspecialist.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2390 reviews.