Zwemmerseczeem, Voetschimmel en azijn

Zwemmerseczeem ofwel voetschimmel is een huidinfectie die veroorzaakt wordt door een schimmel, Er huizen miljarden schimmels in en op ons lichaam die horen daar van nature. Een schimmelinfectie van de huid kun je oplopen als je in en periode van verminderde weerstand in aanraking komt met verkeerde schimmels in bijvoorbeeld een openbare douche gelegenheid zoals een sauna, zwembad etc. Een huidschimmel is makkelijker te behandelen dan een nagelschimmel / kalknagel. Deze zijn vaak hardnekkig en vereisen een langdurige een consequente behandeling voordat het volledig weg gaat. Er zijn allerlei zalfjes en huismiddelen die je kan gebruiken om van je voetschimmel of kalknagel af te komen. Een van deze middelen voor voetschimmel is azijn. Hieronder lees je meer over hoe azijn tegen voetschimmel ingezet kan worden.Zwemmerseczeem, voetschimmel en azijn

Oorzaken zwemmerseczeem

Voetschimmel wordt vaak ook zwemmerseczeem genoemd, omdat mensen het vaak in zwembaden oplopen. Zwembaden zijn van die plekken waar mensen bij elkaar komen, het vochtig is en waar veel mensen op bloten voeten lopen. Schimmels zijn vaak vrij besmettelijk en zwembaden zijn perfecte broeiplaatsen om zich te verspreiden. Als de voetschimmel niet tijdig behandeld wordt, kan er kalknagel ontstaan. De tip van oma voor voetschimmel is een voetenbad met witte azijn of de plek 2 à 3 keer per dag besmeren met appelazijn.

Een schimmelinfectie ontstaat door iets wat we dermatofyten noemen. Dermatofyten zijn vaak aanwezig op de huid. De aanwezigheid van dermatofyten kan er voor zorgen dat een schimmelinfectie zich kan ontplooien op de huid. Onze huid kan zich hier vaak ook goed tegen beschermen, maar niet altijd. Dermatofyten kunnen zich in de huid nestelen, door overmatig zeepgebruik, zweetvoeten en het slecht afdrogen van je voeten.

Behandelen van voetschimmel en azijn

Al je bij voetschimmel en azijn gebruikt kun je de verspreiding van de schimmel en voetschimmel blaasjes tegen gaan. Het behandelen van voetschimmel met azijn, appelazijn in het bijzonder, gaat als volgt. Meng een kwart liter witte azijn met een kwart liter warm water. Vervolgens roer je de azijn en het water goed door elkaar. Hierna laat je je voetschimmel in azijn weken. Laat je schimmelvoeten zo’n 15 tot 20 minuten weken. Na het weken van voetschimmel in azijn dep je je voeten goed af en probeer niet te wrijven. Na het drogen van de voeten smeer je je voeten in met wat tea tree olie en erna met een antischimmelzalf. Bij voetschimmel kan azijn goed werken, zolang je het twee keer per dag doet. Houd er wel rekening mee dat het genezen van voetschimmel tijd nodig heeft en je zal niet van vandaag op morgen ervan af zijn.

Appelazijn tegen voetschimmel

Appelazijn wordt ook wel appelcider appelazijn cider genoemd. Het is een natuurlijk product dat wordt gewonnen uit het sap dat uit appels wordt geperst. Het heeft heel veel geneeskundige toepassingen. Zo zou het ontstekingsremmend zijn en verhoogd het je weerstand. Appelazijn is ook een natuurlijk zuur (azijn). Waar schimmels helemaal niet van houden is van zuur! Daarom wordt appelazijn gezien als een oma weetje over voetschimmel. Als je zoekt naar oma weet raad voetschimmel, krijg je resultaten als appelazijn, witte azijn en baking soda. Meestal wordt geadviseerd om een voetenbad te gebruiken en je voeten er in te dompelen. Als je dat van plan bent, zijn er 2 dingen die je moet weten:

1: Nooit langer je voeten in een voetenbadje dan 10-15 minuten.

2: Droog je voeten en het badje goed af na gebruik.

Trek altijd schone sokken aan en gooi de handdoek direct in de was, want schimmel ís besmettelijk!

Zwemmerseczeem voorkomen

Allereerst willen we verduidelijken dat niet iedereen die de schimmel op zijn huid krijgt er ook meteen mee geïnfecteerd zal raken. Je moet er ook gevoelig voor zijn. Sommige mensen kunnen overal zonder schoenen lopen en het niet op lopen, waarna andere na één keer al een schimmelinfectie oplopen. Voorkomen is altijd beter dan genezen en daarom hebben we hier een aantal tips voor het voorkomen van zwemmerseczeem.

Droog je voeten altijd goed af, na het zwemmen en douche! Dit is heel erg belangrijk, omdat schimmels zich op plekken waar het vochtig en warm is zich beter kunnen ontwikkelen. Probeer niet op blote voeten te lopen in openbare ruimtes, zoals zwembaden en sauna’s. Ook is het van belang dat je droge, schone sokken draagt en dat je schoenen ook goed ventileren. Tot slot kan je ook gebruik maken van een antischimmelpoeder. Door deze tips kan je zwemmerseczeem voorkomen.

Helpt azijn echt tegen voetschimmel?

De behandeling van voetschimmel met azijn of appelazijn is niet bewezen. Toch zijn er veel mensen die claimen dat azijn tegen voetschimmel goed werkt. Ze beweren dat ze na de behandeling van de schimmel af zijn. Azijn tegen voetschimmel gebruiken kan voor de een wonderen betekenen en voor iemand anders kan het niet werken. Naast azijn tegen voetschimmel gebruiken zijn er ook andere middelen tegen voetschimmel die je kan proberen. Ook zijn er naast de huismiddelen een aantal alternatieven die bewezen zijn te werken.

Alternatieven voor azijn bij voetschimmel

Zwemmerseczeem, voetschimmel en azijn gebruiken kan voor de een erg goed werken en voor de ander totaal niet. Wij geven je daarom een aantal andere opties die beter werken dan azijn tegen voetschimmel te gebruiken. Azijn kan het brandige gevoel en de jeuk onderdrukken en verspreiding tegengaan. Wij hebben nog een aantal producten die u kunt kiezen als de azijn niet bevredigend werkt:

Ook kan je gebruik maken van een medische schoenspray die her infectie kan voorkomen en je schoenen schoon houdt. Hiervoor raden wij ProtectAir medische schoendeo aan.

De waardering van www.schimmelnagelspecialist.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2268 reviews.