Tips om je nagels sneller te laten groeien bij de behandeling van kalknagels ofwel schimmelnagels. Hoe beter je nagels groeien, hoe eerder u weer mooie en gezonde nagels heeft!.

1 Verzorg uw nagels goed.

Juiste manier van knippen van uw nagels aan de voetKnip en vijl je nagels regelmatig. zorg dat de nagelriemen soepel en onbeschadigd zijn. Je kunt hiervoor nagelriem olie gebruiken. Deze olie van Depend O2 versterkt en verbetert uw nagelkwaliteit en stimuleert de groei van de nagel. Verrijkt met onder andere arganolie, neonyca (selderijzaad) en vitamine E die zorgt voor voeding en vocht.

Gebruik een goed antischimmel middel om de nagelschimmel te bestrijden en verdere ontwikkeling hiervan tegen te gaan. Wij adviseren je hiervoor FunghiClear te gebruiken.

2. Een goede leefstijl

Zorg voor een goede bloeddoorstroming door je hele lichaam. Dit is niet alleen goed voor een snellere groei van je nagels, maar brengt veel meer gezondheidsvoordelen met zich mee. De beste manier om een betere bloeddoorstroming te krijgen is door meer te bewegen. Zorg ervoor dat je veel lichaamsbeweging krijgt. Goed voor de bloedsomloop in je voeten zijn bijvoorbeeld activiteiten als: tuinieren, wandelen, tennissen en de hond uitlaten.

Nagels groeien sneller bij warmere temperaturen. Hou uw voeten dus lekker warm met bv een kruik en pantoffels.

Zorg ervoor dat je voldoende zonlicht krijgt, ook in de winter. De zon helpt je lichaam om vitamine D aan te maken. Vitamine D zorgt er weer voor dat je nagels sneller groeien. In de wintermaanden kun je eventueel een vitamine-d supplement nemen om het tekort aan zonlicht te compenseren. zo kun je de uitgroei van kalknagels bevorderen.

3 Eetgewoonten

Aanbevolen wordt om veel proteïnen te eten, dit is nodig voor de groei van je nagels. Eet daarom dierlijke producten die rijk zijn aan proteïnen, zoals vis, vlees, zuivel en peulvruchten. Maar ook kiemgroenten, noten en zaden en natuurlijk eieren zijn rijk aan proteïnen. Je kunt ook eiwit shakes nemen om aan je dagelijkse portie proteïnen te komen.

Zorg voor een goede aanvoer van vitamines, vooral de vitamines A, C en D. Ook chia-olie capsules zijn goed voor de groei van je nagels, deze bevatten pure chia olie met daarnaast een kleine hoeveelheid vitamine E. Vitamine C zit vooral in citrusvruchten. Je vitamine A-voorraad kun je verhogen door het eten van wortels en zoete aardappelen. Ook lever bevat vitamine A.

Stop met diëten. Wanneer je te weinig calorieën binnenkrijgt zullen je nagels langzamer groeien. Kijk goed naar je voedingspatroon en zorg ervoor dat je wel alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Eet voldoende fruit (2 stuks per dag) en dagelijks 200 gram groenten. Eet je vegetarisch? Zorg er dan voor dat je genoeg proteïnerijke voedingsmiddelen eet, eventueel aangevuld met eiwitshakes.

Tot slot

Vingernagels van zowel mannen als vrouwen groeien drie keer sneller dan de teennagels, teennagels zijn ook ongeveer twee keer zo dik als vingernagels. Nagels groeien gemiddeld zo’n 0,1 millimeter per dag (dat is 1 centimeter per 100 dagen). Gemiddeld duurt het dus bij een vingernagel tussen de 4 en 6 maanden om volledig uit te groeien, terwijl dit bij een teennagel wel 12 tot 18 maanden kan duren!

De tijd dat een kalknagel volledig is uitgegroeid is afhankelijk van hoever de schimmel zich in de nagel heeft begeven. Hoe beter de nagel wordt schoongemaakt (en dus aangedaan nagelmateriaal wordt verwijdert), hoe dieper het anti-schimmelmiddel kan inwerken, hoe beter de nagel groeit en hoe sneller je er van af bent. Lees meer over de beste tips voor het behandelen van kalknagels

De waardering van www.schimmelnagelspecialist.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 149 reviews.