Hardnekkige voetschimmel behandelen

Hardnekkige voetschimmel behandelen is eenvoudiger dan u denkt met een effectief middel dat u gebruikt op de juiste manier. Belangrijk is dat u eerst wat informatie krijgt over voet schimmel, vaak zwemmerseczeem genoemd, om te kunnen begrijpen waar u mee te doen heeft.Wij nemen u hier mee in het proces en als u vragen heeft kunt u ons altijd even bellen of mailen

Wat is voetschimmel?

Voetschimmel is een van de vele duizenden soorten schimmels. Enkele van deze schimmels leven in en op de huid. Ook onder deze schimmels vind je ‘specialisten’: sommige leven bij voorkeur in de haren, anderen in huidplooien en weer an

deren in verhoornde delen van de huid. Op de voeten vinden wij vrijwel uitsluitend twee soorten schimmels en deze schimmels leven in de hoornlaag van de opperhuid. Voetschimmel komt zeer veel voor.

Hardnekkige voetschimmel behandelen | Schimmelnagelspecialist | voet schimmel | zwemmerseczeemVoetschimmel kan zich presenteren als nattende schilferende plekken tussen de tenen. Deze vorm wordt ook wel ‘zwemmerseczeem’ genoemd, omdat het vaak bij sporters wordt gezien.

Een andere vorm, die tegelijk met zwemmerseczeem kan voorkomen, zijn rode vlakke plekken met een schilferend randje, vooral aan de zijkanten van de voeten. Soms kunnen centraal in de plek korstjes ontstaan en wondvocht vrijkomen. Wanneer bij de infectie een duidelijke rand zichtbaar is wordt de aandoening ook wel ringworm genoemd, net zoals schimmelinfecties elders op het lichaam die een dergelijke opvallende rode rand vertonen.

Hoe ziet voet schimmel eruit?

Een voet schimmel herken je meestal aan een rode en schilferende huid. Dit komt vaak voor tussen uw tenen. U kunt ook uitslag en schilfers hebben aan de onderkant of zijkant van uw voet. De plekken hebben vaak een andere kleur dan uw huidskleur: lichter, donkerder of rood. Soms ziet ook u puntjes, blaasjes en puistjes.

Hoe wordt de infectie vastgesteld?

Bij een heel typisch beeld van een schimmelinfectie heeft de huisarts of dermatoloog meestal geen nader onderzoek nodig en kan de diagnose ‘op het oog’ gesteld worden. In twijfelgevallen kunnen twee soorten testen gedaan worden:

Voetschimmel, zwemmerseczeem en Voet schimmel behandelen

 1. direct microscopisch onderzoek: hiermee kunnen de schimmeldraden in de huidschilfers worden opgespoord. Dit onderzoek kan door de arts tijdens het consult worden uitgevoerd.
 2. schimmelkweek: er worden huidschilfers opgestuurd naar het laboratorium en geënt op een voedingsbodem. Na een aantal weken is bekend of er sprake is van een schimmelinfectie. Door deze techniek kan ook de schimmelsoort worden bepaald en bijbehorende behandeling.

Hoe kom je aan voetschimmel?

Schimmels verspreiden zich door het maken van schimmelsporen. Deze zijn zeer klein en komen overal om ons heen voor. De schimmelsporen die voetschimmel kunnen veroorzaken vinden wij vooral in sportzalen, zwembaden en andere plekken waar mensen met blote voeten lopen (kleedkamer van kledingwinkels, dokters..).

Voorbeeld van Schimmelsporen in close up | voetschimmel | voet schimmel | zwemmerseczeemDe schimmelsporen kunnen uitgroeien tot echte schimmels als de omstandigheden daarvoor gunstig zijn: voor voetschimmel is dit vooral een vochtige en warme omgeving.

Is voetschimmel besmettelijk?

Voetschimmel is besmettelijk: u kunt het van iemand anders krijgen en aan iemand anders doorgeven. De schimmel komt meestal van iemand in uw omgeving. De schimmel zit in schilfers van de huid. De schilfers laten los van de huid en komen op bijvoorbeeld de vloeren van zwembaden, doucheruimtes en sportruimtes.

Hoe voorkom ik een voetschimmel infectie?

 • in openbare ruimtes zo min mogelijk op blote voeten lopen
 • na het douchen of baden de voeten goed drogen, met name tussen de tenen!
 • katoenen of wollen sokken dragen (deze voorkomen transpiratie).
 • draag goed ventilerende schoenen en bij voorkeur van een ‘ademend’ materiaal (leer, linnen of open schoenen)
 • gebruik preventief een middel als funghiclear na elk bezoek aan een openbare douche gelegenheid

Voetschimmel, wat te doen?

Voetschimmel behandelen kun je doen met een antischimmel (genees)middel, een antimycoticum. Deze kunnen zowel lokaal uitwendig worden aangebracht als door middel van een orale kuur worden toegediend, afhankelijk van het type infectie.

 • Plaatselijke behandeling
  Ter behandeling van voetschimmel(zwemmerseczeem) en nagelschimmel(kalknagels) hebben we een aantal producten in huis. Verreweg het beste product om dit te behandelen is FunghiClear. een uitgebreide beschrijving van dit product vind u hier:
  Meeer over FunghiClear De lokale antimycotica in crème-vorm moeten doorgaans 2-4 weken 2 maal daags worden toegepast. Voor het aanbrengen dient de voet eerst goed te worden gereinigd met water.
  Ter voorkoming van hernieuwde infectie is het verstandig de eerder gedragen schoenen met Protectair schoendeo of een antischimmel strooipoeder te behandelen, zodat ook alle schimmelsporen daar worden gedood.
 • Orale behandeling
  Wanneer de schimmelinfectie erg uitgebreid is of als er veel blaren en ‘nattende’ huiddelen zijn kunt u overwegen de schimmelinfectie ook te behandelen met oregano capsules.

Wat helpt tegen voetschimmel?

Wij hebben een aantal goed werkende en effectieve producten in ons assortiment die goed helpen tegen voetschimmel. u vindt ze hieronder.

Aanbieding!

Schimmel middelen met keurmerk

FunghiClear antischimmelspray

 19,95
Aanbieding!
 19,95

Gezondheidsproducten

Oregano Capsules RopaCare

 11,95

Gezondheidsproducten

Mykored spray 70 ml

 7,85

Conclusie

Voetschimmel loop je makkelijker op dan je denkt. Gelukkig kunnen we de voet schimmel goed behandelen en kunt u al na een aantal dagen resultaat zien als u bovenstaande behandeling toepast. Bestel vandaag nog een goed werkend product en ga aan de slag! Kies uit de producten tegen voetschimmel en zwemmerseczeem

 

De waardering van www.schimmelnagelspecialist.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1575 reviews.