De beste tips voor behandelen van schimmelnagels ofwel kalknagels

Schimmelnagels ofwel kalknagels behandelen is best lastig als je niet precies weet hoe en wat. Veel mensen ‘dokteren’ zelf met allerlei (huis)middeltjes of gaan uiteindelijk langs de huisarts voor medicatie. Helaas vaak zonder bevredigend resultaat en/of met zeer ernstige bijwerkingen.

Onze ervaren pedicure geeft u hier de beste tips om uw kansen om wel van uw schimmelnagels af te komen aanzienlijk te vergroten:

 • Verwijder de aangedane nageldelen

  Nagelmateriaal dat verdikt en/of verkleurt is zal nooit meer mooi en gezond worden. Voor een effectieve behandeling kunt u dit het beste verwijderen door te knippen en te vijlen of te laten frezen bij een pedicure. Zo kan een anti-schimmel middel beter in te werken op de schimmel die actief is tussen de ‘kalklaag’ en uw gezonde nagel .

  Knip de schimmelnagel(s) kort en vijl daarna de nagel zo veel mogelijk ‘schoon’. Herhaal deze behandeling elke 3-4 weken. Voor het beste resultaat kunt u hiervoor een professionele nagelvijl aanschaffen die u dan ook uitsluitend voor uw schimmelnagel(s) gebruikt om (her)besmetting te voorkomen.

  U kunt er ook voor kiezen om de eerste keer een kalknagel behandeling te nemen bij een pedicure die met een pedicure-frees nauwkeurig en snel de aangedane laag kan verwijderen.

 • Behandel uw schimmelnagel(s) met een goed werkend anti-schimmel middel

Een belangrijke component in de oplossing om van uw schimmelnagels ofwel kalknagels af te komen is een goed werkend anti-schimmel middel. Wij adviseren hiervoor FunghiClear vanwege de vele positieve reacties en ervaringen met dit product in onze pedicure-salon.

FunghiClear is een zeer effectief middel dat speciaal ontwikkeld is tegen voet- en nagelschimmel en is geregistreerd als medisch hulpmiddel klasse1. Het heeft een aangename geur, is verzorgend, werkt prettig en creëert een milieu waarin schimmels niet kunnen leven.

Met de juiste werkwijze en FunghiClear anti-schimmel spray is het zelf schimmelnagels behandelen een koud kunstje en kunt ook u straks weer mooie gezonde nagels hebben! In de afgelopen jaren hebben we al heel veel flesjes verkocht en vele van onze klanten zijn enthousiast over FunghiClear.

-10%

zelfhulpmiddelen met medisch keurmerk

FunghiClear voet- en nagelschimmel spray

 18,95 incl. btw
 • Stimuleer de groei van uw nagels

  Kalknagels kunnen niet herstellen, die moeten uitgroeien. Belangrijk hierbij is dus dat uw nagels goed groeien. Daarom geven wij u enkele tips om nagels sneller te laten groeien bij de behandeling van kalknagels ofwel schimmelnagels. Hoe beter uw nagels groeien, hoe eerder u weer mooie en gezonde nagels heeft! Lees ook ons artikel over tips om nagels sneller te laten groeien

 • Voorkom herbesmetting: Behandel ook uw schoenen aan de binnenzijde

  De grootste bron van herbesmetting zijn uw eigen schoenen! Zodra u begint met de behandeling van uw voeten moet u ook beginnen met het behandelen van uw schoenen, pantoffels en ander schoeisel. FunghiClear kunt u hiervoor veilig gebruiken en als u veel schoenen heeft is het voordeliger om een schimmeldodende schoenen-deodorant aan te schaffenProtectAirBehandel al uw schoenen de eerste week elke dag en daarna 1x per week.

 • Draag passende en goed ventilerende schoenen

  Niet goed passende schoenen kunnen de huid en/of de nagels beschadigingen. Dit maakt het voor de schimmelsporen makkelijker om uw huid en/of nagels te infecteren. Draag in doucheruimten van zwembaden, sauna,s en sportclubs altijd slippers om besmetting te voorkomen.

 • Houd uw voeten, sokken en schoenen droog

  Om te beginnen wellicht een open deur, maar als u niet begint met schone, droge voeten en schoeisel komt er van een goede behandeling niets terecht!

  Schimmels gedijen het beste in een warme en vochtige omgeving. Droog dus na elke douchebeurt uw voeten goed af, zeker tussen uw tenen. Daar kan vrij gemakkelijk een schimmelinfectie ontstaan, verder doorwoekeren en overslaan naar uw nagels.

  Draag elke dag schone sokken, bij voorkeur van katoen of wol en wissel uw schoenen dagelijks af zodat deze tussendoor goed kunnen drogen.,

 • Was uw sokken, handdoeken en beddengoed met een scheut natuurazijn erbij

  Schimmelkiemen kunnen zich hardnekkig nestelen en overleven in vele omstandigheden. Tegenwoordig wassen we op steeds lagere temperaturen. Echter, schimmels kunnen pas niet meer overleven bij temperaturen van boven de 80 graden Celsius. Niet alles kunt u wassen op deze hoge temperaturen en wij adviseren dan ook om bij het wassen van uw sokken, handdoeken en het beddengoed een scheutje natuurazijn te gebruiken. Dit kunt u simpelweg toevoegen aan de was in het vakje voor de wasverzachter. Uw was zal hierdoor niet naar azijn gaan ruiken, maar juist heerlijk fris en schoon!

 • Gebruik bij het schoonmaken van uw sanitair schoonmaak azijn.

  Thuis loopt u misschien vaak op blote voeten of sokken in uw badkamer of keuken. Het is zaaks om daar mogelijk achtergebleven schimmelsporen aan te pakken en dat doet u eenvoudig door aan uw dweilwater een scheutje schoonmaakazijn toe te voegen. Ook hier geldt weer: het resultaat is een mooie, schone en fris ruikende vloer!

 • Denk goed na over het gebruik van medicijnen

  Kalknagels ofwel schimmelnagels zijn vervelend maar niet levens bedreigend. Medicijnen van de huisarts kunnen schadelijk voor uw gezondheid (bron: mijnmedicijn.nl). Ze kunnen problemen veroorzaken met uw lever en mogelijk uw lichaam resistent maken tegen penicilline, iets wat u wellicht voor ernstiger aandoeningen wel nodig heeft. Deze medicijnen zijn wat ons betreft een allerlaatste redmiddel (zonder succesgarantie) en iets waar u goed over na moet denken.

  Voet- en nagelschimmel komt vaak van buiten en kan ook het beste van buitenaf bestreden worden. Met een goed werkend anti-schimmel middel stopt u de ontwikkeling van de schimmels en kan uw aangedane nagel rustig uitgroeien. Met voetschimmel heeft u zelfs na enkele dagen al resultaat vanwege het feit dat de huid veel dunner is dan de nagel en daar het middel dus direct z’n werk kan doen.

Bonus tip : Koop het schimmelnagel behandel pakket!

Om er zeker van te zijn dat u succes boekt met de behandeling hebben we een compleet pakket samengesteld om uw kalknagels ofwel schimmelnagels aan te pakken. Schimmelnagel behandel pakketHiermee heeft u alles in huis om de eerste maanden vooruit te kunnen tegen een extra scherpe aanbiedingsprijs met gratis levering bij u thuis!

Bestel nu het complete schimmelnagel behandel pakket voor slechts € 49,75!

Duur van de behandeling

‘Hoe lang duurt het voordat ik geheel van mijn schimmelnagels ofwel kalknagels af ben’  is een veelgestelde vraag. Het antwoord is vrij eenvoudig: met een goed werkend middel duurt het net zo lang als dat het duurt dat het aangedane stuk nagel volledig is uitgegroeid! Een stuk nagel dat is aangedaan door nagelschimmel kan nooit meer herstellen, die moet uitgroeien! Als er eenmaal een schimmel in de nagel zit is het zaaks deze te bestrijden en zorgen dat de schimmel niet verder kan uitbreiden. Dit kan met een goed antischimmel middel als FunghiClear en consequent elke dag sprayen. Verder moet de aangedane nagel gewoon uitgroeien en is het belangrijk dat er geen herbesmetting kan plaatsvinden. Behandeling van de schoenen en de sokken is dus ook zeer belangrijk!.Gemiddeld genomen moet men rekenen op een behandeling van 6-12 maanden, afhankelijk van de mate van besmetting

Resultaat!

Bij ongeveer 8 van de 10 van onze klanten zien na enkele weken dat de nagelschimmel zich niet verder uitbreidt en er gezonde nagel aangemaakt wordt. De uitgroei is dan zichtbaar en dat geeft vertrouwen. Als u gewoon doorgaat met dagelijks behandelen en de andere genoemde tips tot u alleen nog een mooie nagel ziet heeft u de strijd gewonnen!Zelf Kalknagels behandelen, Resultaat FunghiClearHier ziet u het verloop in beeld bij een van onze klanten. Op de eerste foto is net de kalknagel gefreesd en kan FunghiClear haar werk doen. Deze behandeling is vervolgens om de 8 weken herhaald en met resultaat!

Ter afsluiting: Behoort u tot de risico groepen: Beter voorkomen dan genezen!

Een schimmelnagel is niet erfelijk, maar de gevoeligheid voor een schimmelinfectie kan dat wel zijn. Daarnaast is de huid van een man doorgaans vochtiger dan die van een vrouw waardoor mannen dus ook een verhoogd risico lopen. Verder zijn er een aantal risico groepen die een verhoogd risico hebben tot het oplopen van een voet- of nagelschimmel. Dit kunnen o.a. zijn: mensen met een hogere leeftijd, sporters, mensen met verminderde weerstand (door bv chemotherapie), mensen met diabetes, rokers, mensen met hart- en vaatziektes etc.Ter voorkoming van een schimmelinfectie doen deze mensen er goed aan op de volgende zaken extra te letten:

 • Droog uw voeten altijd goed af, zeker tussen de tenen!
 • Gebruik elke dag schone sokken die bij voorkeur van katoen of wol zijn gemaakt.
 • Blijf niet lang rondlopen met natte sokken of schoenen.
 • Draag ruime, ventilerende schoenen, liefst van leer.
 • Gebruik zo min mogelijk zeep bij het wassen van uw voeten. Spoel uw voeten altijd goed af om zeepresten te verwijderen.
 • Draag slippers wanneer u zich in vochtige ruimtes begeeft (sportschool/sauna/zwembad) zodat u niet besmet wordt.
 • Zorg voor voldoende weerstand door een gezonde levensstijl.
 • Als u regelmatig in de sportschool, zwembad sauna etc komt, gebruik dan preventief FunghiClear.

Met alle bovenstaande informatie is zelf schimmelnagels behandelen vrij eenvoudig en effectief te doen. U kunt ons altijd bellen voor meer informatie op 010 5211 110.

Veel succes met Uw behandeling!

FunghiClear voet- en nagelschimmel spray

 18,95 incl. btw

FunghiClear spray flacon

Inhoud 50 ml

FunghiClear is een van de beste middelen voor effectieve behandeling van schimmelnagels, kalknagels en voetschimmel

Effectief tegen voet- en nagelschimmel
Aanbevolen door professionals
Medisch keurmerk klasse 1
Uitsluitend natuurlijke ingrediënten
In handige up-side-down spray flacon

klik hier voor het aanbieding-pakket:
3 flesjes voor € 52,50
SKU: WP.SCH.0378. Categorieën: , Tag:
Verder lezen

Schimmelnagel behandel pakket

 49,75 incl. btw

Het schimmelnagel behandel pakket bestaat uit:

 • 2 FunghiClear Sprayflacon 50 ml.
 • 1 ProtectAir schoendeo 100ml.
 • 1 set Professionele nagelvijlen.
Verder lezen
De waardering van www.schimmelnagelspecialist.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1166 reviews.