De beste tips voor het effectief behandelen van schimmelnagels ofwel kalknagels

 

Schimmelnagels ofwel kalknagels behandelen is best lastig als je niet precies weet hoe en wat.

Veel mensen ‘dokteren’ zelf met allerlei (huis)middeltjes of gaan uiteindelijk langs de huisarts voor medicatie. Helaas vaak zonder bevredigend resultaat en/of met zeer ernstige bijwerkingen.

Onze ervaren pedicure geeft u hier de 10 beste tips om wel van uw schimmelnagels af te komen:

 • Houd uw voeten, sokken en schoenen droog

Om te beginnen wellicht een open deur, maar als u niet begint met schone, droge voeten en schoeisel komt er van een goede behandeling niets terecht!

Schimmels gedijen het beste in een warme en vochtige omgeving. Droog dus na elke douchebeurt uw voeten goed af, zeker tussen uw tenen. Daar kan vrij gemakkelijk een schimmelinfectie ontstaan, verder doorwoekeren en overslaan naar uw nagels.

Draag elke dag schone sokken, bijvoorkeur van katoen of wol en wissel uw schoenen dagelijks af zodat deze tussendoor goed kunnen drogen.

 • Verwijder de aangedane nageldelen

  Om het anti-schimmel middel beter in te laten werken op de schimmel die actief is tussen de ‘kalklaag’ en uw gezonde nagel is het zaaks om alle aangedane (verdikte en verkleurde) nagelmateriaal te verwijderen.

  Knip de schimmelnagel(s) kort en vijl daarna de nagel zo veel mogelijk ‘schoon’. Herhaal deze behandeling elke 3-4 weken. Voor het beste resultaat kunt u hiervoor een professionele nagelvijl aanschaffen die u dan ook uitsluitend voor uw schimmelnagel(s) gebruikt om (her)besmetting te voorkomen.

  U kunt er ook voor kiezen om de eerste keer een kalknagel behandeling te nemen bij een pedicure die met een pedicure-frees nauwkeurig en snel de aangedane laag kan verwijderen.

 • Behandel uw schimmelnagel(s) met een goed werkend anti-schimmel middel

De belangrijkste component in de oplossing om van uw schimmelnagels ofwel kalknagels af te komen is een goed werkend anti-schimmel middel. Wij adviseren hiervoor FunghiClear vanwege de vele positieve reacties en ervaringen met dit product in onze pedicure-salon. FunghiClear anti-schimmelspray tegen voetschimmel, nagelschimmel, kalknagels | Schimmelnagelspecialist

FunghiClear is een zeer effectief middel dat speciaal ontwikkeld is tegen voet- en nagelschimmel en is geregistreerd als medisch hulpmiddel klasse1. Het heeft een aangename geur, is verzorgend, werkt prettig en creëert een milieu waarin schimmels niet kunnen leven.

Met de juiste werkwijze en FunghiClear anti-schimmel spray is het zelf schimmelnagels behandelen een koud kunstje en heeft u straks  gegarandeerd weer mooie gezonde nagels! In de afgelopen jaren hebben we al heel veel flesjes verkocht en al onze klanten zijn enthousiast over FunghiClear

Meer over FunghiClear
 • Stimuleer de groei van uw nagels

Kalknagels kunnen niet herstellen, die moeten uitgroeien. Belangrijk hierbij is dus dat uw nagels goed groeien. Daarom geven wij u enkele tips om nagels sneller te laten groeien bij de behandeling van kalknagels ofwel schimmelnagels. Hoe beter uw nagels groeien, hoe eerder u weer mooie en gezonde nagels heeft!. Lees ook ons artikel over tips om nagels sneller te laten groeien

 • Voorkom herbesmetting: Behandel ook uw schoenen aan de binnenzijde

De grootst bron van herbesmetting zijn uw eigen schoenen! Zodra u begint met de behandeling van uw voeten moet u ook beginnen met het behandelen van uw schoenen, pantoffels en ander schoeisel. FunghiClear kunt u hiervoor veilig gebruiken en als u veel schoenen heeft is het voordeliger om een schimmeldodende schoenen-deodorant aan te schaffenProtectAirBehandel al uw schoenen de eerste week elke dag en daarna 1x per week.

 • Draag passende en goed ventilerende schoenen

Niet goed passende schoenen kunnen de huid en/of de nagels beschadigingen. Dit maakt het voor de schimmelsporen makkelijker om uw huid en/of nagels te infecteren. Draag in doucheruimten van zwembaden, sauna,s en sportclubs altijd slippers om besmetting te voorkomen.

 • Was uw sokken, handdoeken en beddengoed met een scheut natuurazijn erbij

Schimmelkiemen kunnen zich hardnekkig nestelen en overleven in vele omstandigheden. Tegenwoordig wassen we op steeds lagere temperaturen. Echter, schimmels kunnen pas niet meer overleven bij temperaturen van boven de 80 graden Celsius. Niet alles kunt u wassen op deze hoge temperaturen en wij adviseren dan ook om bij het wassen van uw sokken, handdoeken en het beddengoed een scheutje natuurazijn te gebruiken. Dit kunt u simpelweg toevoegen aan de was in het vakje voor de wasverzachter. Uw was zal hierdoor niet naar azijn gaan ruiken, maar juist heerlijk fris en schoon!

 • Gebruik bij het schoonmaken van uw sanitair schoonmaak azijn.

  Thuis loopt u misschien vaak op blote voeten of sokken in uw badkamer of keuken. Het is zaaks om daar mogelijk achtergebleven schimmelsporen aan te pakken en dat doet u eenvoudig door aan uw dweilwater een scheutje schoonmaakazijn toe te voegen. Ook hier geldt weer: het resultaat is een mooie, schone en fris ruikende vloer!

 • Gebruik medicijnen alleen in uiterste nood

  Medicijnen van de huisarts kunnen wel helpen, maar zijn vaak schadelijk voor uw gezondheid. Ze kunnen problemen veroorzaken met uw lever en maken uw lichaam resistent tegen penicilline, iets wat u wellicht voor ernstiger aandoeningen wel nodig heeft. Deze medicijnen zijn dus eventueel een allerlaatste redmiddel (en zonder succesgarantie) en zeker niet aan te raden.

  Voet- en nagelschimmel komt van buiten en kan ook het beste van buitenaf bestreden worden. Met FunghiClear geeft u de schimmels geen kans en kan uw aangedane nagel rustig uitgroeien. Met voetschimmel heeft u zelfs na enkele dagen al resultaat vanwege het feit dat de huid veel dunner is dan de nagel en daar het middel dus direct z’n werk kan doen.

 • Behoort u tot de risico groepen: Beter voorkomen dan genezen!

  Een schimmelnagel is niet erfelijk, maar de gevoeligheid voor een schimmelinfectie is dat wel. Daarnaast is de huid van een man doorgaans vochtiger dan die van een vrouw waardoor mannen dus ook een verhoogd risico lopen. Verder zijn er een aantal risico groepen die een verhoogd risico hebben tot het oplopen van een voet- of nagelschimmel. Dit zijn:

  • Mensen met een hogere leeftijd
  • Sporters
  • Mensen met verminderde weerstand door bv chemotherapie
  • Mensen met diabetes
  • Rokers
  • Mensen met hart- en vaatziektes
  • Mensen met psoriasis

  Ter voorkoming van een schimmelinfectie doen deze mensen er goed aan op de volgende zaken extra te letten:
  – Droog uw voeten altijd goed af, zeker tussen de tenen!
  – Gebruik elke dag schone sokken die bij voorkeur van katoen of wol zijn gemaakt.
  – Blijf niet lang rondlopen met natte sokken of schoenen.
  – Draag ruime, ventilerende schoenen, liefst van leer.
  – Gebruik zo min mogelijk zeep bij het wassen van uw voeten. Spoel uw voeten altijd goed af om zeepresten te verwijderen.
  – Draag slippers wanneer u zich in vochtige ruimtes begeeft (sportschool/sauna/zwembad) zodat u niet besmet wordt.
  – Zorg voor voldoende weerstand door een gezonde levensstijl.
  – Als u regelmatig in de sportschool, zwembad sauna etc komt, gebruik dan preventief FunghiClear.

Bonus tip : Koop het schimmelnagel behandel pakket!

 

Om er zeker van te zijn dat u succes boekt met de behandeling hebben we een compleet pakket samengesteld om uw kalknagels ofwel schimmelnagels aan te pakken. Schimmelnagel behandel pakketHiermee heeft u alles in huis om de eerste maanden vooruit te kunnen tegen een extra scherpe aanbiedingsprijs met gratis levering bij u thuis!

Bestel nu het complete schimmelnagel behandel pakket voor slechts € 49,75!

 

Duur van de behandeling

‘Hoe lang duurt het voordat ik geheel van mijn schimmelnagels ofwel kalknagels af ben’  is een veelgestelde vraag. Het antwoord is vrij eenvoudig: met het juiste middel net zo lang als dat het duurt dat het aangedane stuk nagel volledig is uitgegroeid! Een stuk nagel dat is aangedaan door nagelschimmel kan nooit meer herstellen, die moet uitgroeien! 

Als er eenmaal een schimmel in de nagel zit is het zaaks deze te bestrijden en zorgen dat de schimmel niet verder kan uitbreiden. Dit kan met een goed antischimmel middel als FunghiClear en consequent elke dag sprayen. Verder moet de aangedane nagel gewoon uitgroeien en is het belangrijk dat er geen herbesmetting kan plaatsvinden. Behandeling van de schoenen en de sokken is dus ook zeer belangrijk!.

In de meeste gevallen moet men rekenen op een behandeling van 6-12 maanden, afhankelijk van de mate van besmetting. Volgens de ons aanbevolen wijze van behandelen heeft u aan 3-4 flesjes FunghiClear, evt een pedicure behandeling en 1 professionele nagelvijl voldoende om van uw kalknagels af te komen.

Resultaat!

Al na enkele weken kunt u zien dat de nagelschimmel zich niet verder uitbreidt en er gezonde nagel aangemaakt wordt. De uitgroei is dan zichtbaar en dat geeft vertrouwen. Als u gewoon doorgaat met dagelijks behandelen tot u alleen nog een mooie nagel ziet heeft u de strijd gewonnen!

Zelf Kalknagels behandelen, Resultaat FunghiClear

Hier ziet u het verloop in beeld bij een van mijn klanten. Op de eerste foto is net de kalknagel gefreesd en kan FunghiClear haar werk doen. Deze behandeling is vervolgens om de 8 weken herhaald en met resultaat!

Met alle bovenstaande informatie is zelf schimmelnagels behandelen vrij eenvoudig en effectief te doen.
U kunt ons altijd bellen voor advies of nadere informatie op 010 5211 110.

Veel succes met Uw behandeling!

 

FunghiClear anti-schimmel spray

 18,95 incl. btw

FunghiClear anti-schimmel spray

Inhoud 50 ml

FunghiClear is een van de beste middelen voor succesvolle behandeling van schimmelnagels, kalknagels en voetschimmel

Effectief tegen voet- en nagelschimmel
Aanbevolen door professionals
Medisch keurmerk klasse 1
Uitsluitend natuurlijke ingrediënten
In handige up-side-down spray-flacon

Klik hier voor extra voordeel:
3 flesjes voor € 52,50 incl. gratis verzending! >
Verder lezen

Schimmelnagel behandel pakket

 49,75 incl. btw

Het schimmelnagel behandel pakket bestaat uit:

 • 2 FunghiClear Sprayflacon 50 ml.
 • 1 ProtectAir schoendeo 100ml.
 • 1 set Professionele nagelvijlen.
Verder lezen
De waardering van www.schimmelnagelspecialist.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 560 reviews.