Kalknagels behandelen met Vicks vaporub

Kalknagels behandelen met Vicks vaporub, is dat een goed idee? Veel mensen vinden van wel, maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat dit ook zo is.

Schimmelnagels worden vaak kalknagels genoemd en komen vaker voor dan je denkt, ongeveer 1/3 van de Nederlandse bevolking heeft er last van. Regelmatig komt het voor dat een huidschimmel over slaat naar de nagels en daar kan dit schimmelnagels veroorzaken. Schimmelnagels zijn goed te behandelen, maar kan dit ook met Vicks vaporub? We gaan er in dit artikel dieper op in

Vicks kalknagel behandeling

Een van de meest gebruikte huis-middelen bij kalknagel behandeling is Vicks vaporub. Vicks is een product dat veel mensen nog wel in de kast hebben staan en vaak gebruikt word bij verkoudheid of griep. Vicks is een zalf gebaseerd op vluchtige oliën en aromatische stoffen. Door onze lichaamswarmte worden de stoffen extra geactiveerd en dus ook als we het op een nagel smeren als Vicks kalknagel behandeling.

kalknagels behandelen met Vicks vaporub

Er zijn mensen die zweren bij Vicks als middel tegen kalknagels, Vicks zelf roept hier helemaal niets over. Het product is gemaakt voor het verminderen van de klachten bij verkoudheid of griep. Als je het gebruikt bij kalknagels zou je nagel en nagelriemen kunnen uitdrogen. Wees voorzichtig met de dosering en hou de plaatsen waar je smeert goed in de gaten.

Vicks is samengesteld uit diverse stoffen en en van de stoffen die helpend kunnen zijn tegen kalknagels is ‘Thymol’ Dit is een ingrediënt dat is afgeleid van het kruid Tijm en in Vicks Vaporub zit vermengd. Thymol staat bekend om zijn antibacteriële en ontsmettende werking.

Hoe gebruik ik Vicks tegen kalknagels?

Als je kalknagels gaat behandelen met Vicks zijn dit belangrijke punten:

teennagels vijlen

 • Het is het aan te raden eerst al het loszittende en aangedane nagelmateriaal te verwijderen zodat daar de schimmel al verwijderd is. Zo kan een goed werkend schimmelmiddels goed bij de actieve schimmel. Knip de nagels totdat het meeste verkleurde nagel weg is.
 • Vijl de nagel dun om zo ook aangedane nagelmateriaal te verwijderen. Ontsmet de gebruikte instrumenten als een vijl en knipper met een hoog percentage alcohol.
 • Smeer de Vicks met een wattenstaafje of een vergelijkbaar hulpmiddel ruim op de nagel en zo mogelijk ook eronder. Laat dit even intrekken en doe uw sokken aan. Doe dit 2x per dag vent na het douchen.

Na enkele weken zou u resultaat moet gaan zien in de vorm van uitgroei van de nagel. U kunt ook meer lezen in ons artikel over de beste tips voor het behandelen van kalknagels

Voor- en nadelen van Vicks bij kalknagels

 • Voordelen:
  – Lekker goedkoop
  – meestal al in huis
 • Nadelen:
  – lastig aan te brengen
  – De lucht die dagelijks om je heen hangt

Adviezen bij kalknagels

Deze dingen kunt u proberen om tegen te gaan dat u schimmelnagels krijgt of dat de schimmelnagels erger worden:

  1. Was uw voeten liefst zonder zeep. Als u toch een keer zeep of shampoo gebruikt, spoel dan uw voeten goed af zodat er geen zeepresten blijven zitten.
  2. Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen.
  3. Draag elke dag schone katoenen of wollen sokken.
  4. Draag schoenen die genoeg lucht doorlaten, zoals sandalen, of schoenen van linnen of leer. Draag liever geen gesloten schoenen van rubber of plastic.
  5. Draag uw eigen slippers in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen, zoals in doucheruimtes en zwembaden.
  6. Heeft u een rode gevoelige huid tussen de tenen? Behandel ook een voetschimmel,

Alternatieve middelen tegen kalknagels

Mocht Vicks niet het gewenste resultaat opleveren zijn er ook nog voldoende andere middelen om die schimmelinfectie aan te pakken. Een ander huismiddel is bijvoorbeeld azijn  De zuurgraad van azijn is namelijk dodelijk voor schimmels. Ook tea tree olie heeft een antibacteriële werking en zou voor verlichting kunnen zorgen. Er zijn mensen die bij een van deze producten zweren en mensen die het geen prettige oplossing vinden. Mocht je echter al last hebben van schimmelnagels is het natuurlijk wel de moeite waard om te proberen.

Als je allerlei huishoudmiddelen hebt geprobeerd en je bent nog steeds niet van je kalknagel af, kun je overwegen om een middel te proberen dat speciaal is ontwikkeld om kalknagels en schimmelnagels aan te pakken.

Kies voor middelen met medisch keurmerk

Heb je geen vertrouwen in een huismiddel en wil je direct aan de slag met een goed gekeurd en getest middel?

Anti-schimmel middelen Schimmelnagelspecialist

Wij hebben een scala van deze middelen in ons assortiment.  U kunt een keuze maken op de pagina ‘het beste middel tegen kalknagels‘ Naast deze middelen heb je ook nog een speciale schoenspray die je kan gebruiken om herinfectie te voorkomen. Met de meeste middelen zie je al na enkele weken een zichtbaar verschil bij de geïnfecteerde kalknagels. Een combinatie van deze producten zorgt ervoor dat je kalknagel sneller zal herstellen en kunt u vinden bij onze voordelige combinatie pakketten

 

De waardering van www.schimmelnagelspecialist.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2449 reviews.