De beste tips voor kalknagel behandeling

Kalknagels zijn goed te behandelen als je weet wat te doen. Helaas is de juiste kennis niet bij iedereen paraat en doen mensen maar wat, vaak met teleurstellend resultaat. Diverse (huis)middeltjes worden geprobeerd en uiteindelijk volgt een gang naar de huisarts voor medicatie. Wij willen u deze ellende besparen en voorzien van de juiste informatie. Onze ervaren pedicure geeft u de beste tips voor kalknagel behandeling waarmee u uw kansen om er vanaf te komen aanzienlijk kunt vergroten.

Beste tips voor behandelen van kalknagels

Inleiding

De basis gedachte bij het behandelen van kalknagels is het remmen/stoppen van de ontwikkeling van de schimmel zodat de aangedane nageldelen kunnen uitgroeien. Belangrijk zijn dus een goed werkend middel, behandeltrouw n nagels die goed groeien. Hierbij is het ook belangrijk dat u herbesmetting voorkomt, hierover later meer. Nu eerst even wat aandachtspunten en tips op een rijtje.

De beste tips van onze ervaren pedicure:

 • Verwijder het verdikte en verkleurde nagelmateriaal

  Nagelmateriaal dat verdikt en/of verkleurt is zal nooit meer mooi en gezond worden, dit moet uitgroeien. Voor een effectieve behandeling kunt u dit het beste verwijderen door te knippen en te vijlen. Zo kan een anti-schimmel middel beter inwerken op de schimmel die actief is in en onder de aangedane laag en uw gezonde nagel .

  Knip de schimmelnagel(s) kort en vijl daarna de nagel zo veel mogelijk ‘schoon’. Herhaal deze behandeling elke 3-4 weken. Voor het beste resultaat kunt u hiervoor een professionele nagelvijl aanschaffen die u dan ook uitsluitend voor uw schimmelnagel(s) gebruikt om (her)besmetting te voorkomen.

  U kunt er ook voor kiezen om de eerste keer een kalknagel behandeling te nemen bij een pedicure die met een pedicure-frees nauwkeurig en snel de aangedane laag kan verwijderen.

 • Behandel uw kalknagels met een goed werkend middel.

  Een belangrijke component in de oplossing om van uw schimmelnagels ofwel kalknagels af te komen is een goed werkend anti-schimmel middel. Dit moet ook gemakkelijk aan te brengen zijn om de behandeltrouw te vergroten. U kunt hiervoor huis-middeltjes gebruiken als azijn of Vicks maar wij adviseren toch om een middel te gebruiken dat gekeurd en getest is en aantoonbaar resultaat geeft.

  Het beste middl tegen kalknagels | Schimmelnagel specialistWij hebben diverse goed werkende professionele producten in ons assortiment die we eerst uitvoerig hebben getest in onze pedicure praktijk. U kunt hier meer over lezen in ons blog artikel het beste middel tegen kalknagels

Naar onze beste kalknagel producten
 • Stimuleer de groei van uw nagels

  Kalknagels kunnen niet herstellen, die moeten uitgroeien. Belangrijk hierbij is dus dat uw nagels goed groeien. Daarom geven wij u enkele tips om nagels sneller te laten groeien bij de behandeling van kalknagels ofwel schimmelnagels. Hoe beter uw nagels groeien, hoe eerder u weer mooie en gezonde nagels heeft! Lees ook ons artikel over tips om nagels sneller te laten groeien

 • Voorkom herbesmetting: Behandel ook uw schoenen aan de binnenzijde

  De grootste bron van herbesmetting zijn uw eigen schoenen! Zodra u begint met de behandeling van uw voeten moet u ook beginnen met het behandelen van uw schoenen, pantoffels en ander schoeisel. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een schimmeldodende schoen-deodorant aanschaffenBehandel al uw schoenen de eerste week elke dag en daarna 1x per week.

 • Draag passende en goed ventilerende schoenen

  Niet goed passende schoenen kunnen de huid en/of de nagels beschadigingen. Dit maakt het voor de schimmelsporen makkelijker om uw huid en/of nagels te infecteren. Draag in doucheruimten van zwembaden, sauna,s en sportclubs altijd slippers om besmetting te voorkomen.

 • Houd uw voeten, sokken en schoenen droog

  Het lijkt wellicht een open deur, maar als u niet begint met schone, droge voeten en schoeisel komt er van een goede behandeling niets terecht!

  Schimmels gedijen het beste in een warme en vochtige omgeving. Droog dus na elke douchebeurt uw voeten goed af, zeker tussen uw tenen. Daar kan vrij gemakkelijk een schimmelinfectie ontstaan, verder doorwoekeren en overslaan naar uw nagels.

  Draag elke dag schone sokken, bij voorkeur van katoen of wol en wissel uw schoenen dagelijks af zodat deze tussendoor goed kunnen drogen.,

 • Was uw sokken, handdoeken en beddengoed met een scheut natuurazijn erbij

  Schimmelkiemen kunnen zich hardnekkig nestelen en overleven in vele omstandigheden. Tegenwoordig wassen we op steeds lagere temperaturen. Echter, schimmels kunnen pas niet meer overleven bij temperaturen van boven de 80 graden Celsius. Niet alles kunt u wassen op deze hoge temperaturen en wij adviseren dan ook om bij het wassen van uw sokken, handdoeken en het beddengoed een scheutje natuurazijn te gebruiken. Dit kunt u simpelweg toevoegen aan de was in het vakje voor de wasverzachter. Uw was zal hierdoor niet naar azijn gaan ruiken, maar juist heerlijk fris en schoon!

 • Gebruik bij het schoonmaken van uw sanitair schoonmaak azijn.

  Thuis loopt u misschien vaak op blote voeten of sokken in uw badkamer of keuken. Het is zaaks om daar mogelijk achtergebleven schimmelsporen aan te pakken en dat doet u eenvoudig door aan uw dweilwater een scheutje schoonmaakazijn toe te voegen. Ook hier geldt weer: het resultaat is een mooie, schone en fris ruikende vloer!

 • Gebruik van medicijnen

  Kalknagels ofwel Schimmelnagels zien er vervelend uit maar er is geen medische noodzaak om ze te behandelen. Medicatie krijgt u dan ook niet zomaar omdat deze bijwerkingen kunnen hebben die erger zijn dan de kwaal.(bron: mijnmedicijn.nl). Ze kunnen erg belastend zijn voor uw organen en dat vinden veel mensen het niet waard.
  Als u al jaren hele heftige kalknagels heeft adviseren wij u om een bezoek te brengen aan de huisarts voor nader overleg.

  Voet- en nagelschimmel komt vaak van buiten en kan ook het beste van buitenaf bestreden worden. Met een goed werkend anti-schimmel middel stopt u de ontwikkeling van de schimmels en kan uw aangedane nagel rustig uitgroeien. Met voetschimmel heeft u zelfs na enkele dagen al resultaat vanwege het feit dat de huid veel dunner is dan de nagel en daar het middel dus direct z’n werk kan doen.

Duur van de behandeling

‘Hoe lang duurt het voordat ik geheel van mijn schimmelnagels ofwel kalknagels af ben’  is een veelgestelde vraag. Het antwoord is vrij eenvoudig: met een goed werkend middel duurt het net zo lang als dat het duurt dat het aangedane stuk nagel volledig is uitgegroeid!

Een stuk nagel dat is aangedaan door nagelschimmel kan nooit meer herstellen, die moet uitgroeien! Als er eenmaal een schimmel in de nagel zit is het zaaks deze te bestrijden en zorgen dat de schimmel niet verder kan uitbreiden. Dit kan met een goed antischimmel middel en consequent 2x per dag behandelen.

Verder moet de aangedane nagel gewoon uitgroeien en is het belangrijk dat er geen herbesmetting kan plaatsvinden. Behandeling van de schoenen en de sokken is dus ook zeer belangrijk!.Gemiddeld genomen moet men rekenen op een behandeling van 6-12 maanden, afhankelijk van de mate van besmetting.

Als u naar aanleiding de beste tips voor het behandelen van kalknagels nog vragen heeft kunt u ons altijd even bellen op 010 5211 110 of mailen: klanten@schimmelnagelsprecialist.nl

Leestips:

 

De waardering van www.schimmelnagelspecialist.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2338 reviews.